35 річниця Чорнобильської трагедії

Дата: 27.04.2021 09:42
Кількість переглядів: 283

     26 квітня 2021 року виповнилося 35 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. Аварії, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Цей день поділив життя багатьох людей на “до” та “після”, залишивши по собі глибокий відбиток у пам'яті.

      Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження. Катастрофа позбавила домівок тисячі людей. Проте найголовніше - трагедія забрала та покалічила людські невинні життя.10 днів тривала пожежа на об’єктів, 60 тонн радіоактивних речовин піднялися у повітря, 30 км. радіус зони відчуження,1 961 904 постраждалих, радіація ізотопів 30-40 разів вища ніж при вибуху 300 Хіросім.

     Школи Новоолександрівської територіальної громади взяли активну участь у проведенні даних заходів. Згадали полеглих ліквідаторів та закликали прийдешні покоління не забувати цю страшну трагедію.

      Ця трагедія продовжується і сьогодні. Вона забрала багато життів протягом 35-ти років і продовжує забирати їх сьогодні. Людський фактор відіграв величезну роль у цій трагедії, тому ми повинні пам’ятати, що "мирний атом" залежить від нас. Кожен повинен пам‘ятати, що від кожного його кроку і кожної його дії може залежати не тільки його життя, а ще й життя тих, хто поруч, життя країни.

Фотозвіт про проведення заходів присвячених 35 роковинам Чорнобильської трагедії шкіл Новоолександрівської територіальної громадИ

 

 

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь